Restaurant & Brasserie Groen
Dinerkaart
Tijdens diner kunt u zelf uw eigen 3 gangen menu samenstellen van de kaart.
Menu
3 Gangenkeuzemenu €39,50
Stel zelf een 3 gangen menu samen voor een vaste prijs met uw favoriete gerechten
A la carte
U heeft keuze uit onze volledige kaart
Appetizers
Rustieke broodjes € 8,50
Geserveerd met opgeklopte beurre noisette en zwart lavazout.
Hojiblanca olijven € 6,50
Gemarineerd in verse rode peper, koriander en knoflook.
Voorgerechten
Soep van de dag € 8.50
Vraag de bediening naar de soep van de dag.
Ravioli van paddenstoelen (V)
€ 9.50met truffel roomsaus en kroketje van Oesterzwam
Carpaccio van rode bieten (V)
€ 9.50met schuim van ‘Bleu stilton’, frisee sla, 12 jarige aceto siroop en crumble van macadamdia
Maguro Tataki
€ 11.50Gegrilde tonijn met zoetzure komkommer, sesam-mix, nori kroepoek, cress en huisgemaakte ponzu-saus
Ceviche van zeebaars
€ 12.50 met foreleitjes, gepofte tomaat, cress en gel van Amsterdamse ui
Wildpaté
€ 11.50Met tafelzuren, vijgen, geconfijte sjalotjes en crostini
Trio van ‘Gronings’ Rund €12.50
Tartaar van Gronings weiderund met peterselie crème; bitterbal van Groningse’ droge worst met truffelmayonaise; carpaccio van gerookte
rib-eye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes.
Black Angus Carpaccio € 11.50
Dungesneden Black Angus Beef met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas.
Proeverij van voorgerechten € 14
Proeverij van verschillende voorgerechten (meerprijs menu €3,50 p.p.)
Hoofdgerechten
Rissotto Groen (V)
€ 21.50Romige kruiden risotto met huisgemaakte pesto, spinazie, doperwten en Parmezaanse kaas
Salade ‘Unami’
€ 21.50met krokante groenten Gyoza, Little gem, edamame bonen, gegrilde aubergine, cashewnoten en teriyakisaus.
Catch of the day € 24.50
Dagelijks serveren wij een verse ‘vangst van de dag’ waarvan de bereiding en ingrediënten per vissoort verschilt.
Hertenbiefstuk € 25.50
Met stoofpeer, pancetta, haricots verts en rode wijn jus
Kalfssucude
€ 25.50Boterzacht langzaam gegaarde kalfssucade met pastinaak puree geserveerd in eigen jus
Diamanthaas van ‘Groninger Weiderund’
€ 26.50Met beukenzwammetjes en jus van groene peper en cognac
Rib-eye van Angus 250gram
€ 27.50Met Beurre de Paris en seizoensgroenten (meerprijs menu €4,50)
“Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet, truffelmayonaise en warme seizoen groenten”
Nagerechten
Crème brûlée
€ 8.50Van sinaasappel en steranijs geserveerd met witte chocolade-ijs
Parfait van passievrucht
€ 9.50 Met Brickdeeg, verse passievrucht en kaapse bes
Hazelnoot Panna cotta
€ 9.50 Met macaron van hazelnoot/chocolade met gezouten karamelijs
IJspalet
€ 9.50 3 bollen room en sorbetijs met crumble van amandelen en lemoncurd
Trio van chocolade
Brownie van pure chocolade en gezouten noten, luchtige chocolade mousse van ‘Tia Maria’ en een sorbet van pure chocolade. € 9.50
Kaasplank € 11
Selectie van onze 3 favoriete kazen geserveerd met vijgenjam, noten en brood.
Grand Dessert € 11,50
Een proeverij van 5 verschillende dessertgerechten (meerprijs menu €3,50)
Dessertwijn
Muscat – Chateau de Calce – Rivesaltes, Frankrijk
Deze wijn geurt naar verse muskaatdruiven, heeft bovendien een complex en intens aroma en een krachtige aanhoudende zoete smaak.
Pedro Ximenez 1927 – Alvear – Montilla- Moriles, Spanje
Natuurlijk zoete wijn met een donkere mahoniekleur. Het aroma bevat nuances van pruimen en chocola. Vol zoet en zeer intens, geconcentreerd fruit en een zeer aanhoudende afdronk.
Port
Ruby Porto – Coroa de Rei
Coroa Ruby is een Portugese fruitige volle wijn. De wijn is half zoet met gemiddelde tannine en een lange afdronk.
Tawny Porto – Kopke fine
De Kopke Fine Tawny Port is een rijpe mild zoete port. Hij heeft een levendige bruinoranje kleur die typisch is voor tawny port’s
10 Years Old Tawny – Porto Seguro
Deze Port heeft een echte roodbruine Tawny kleur met elegante en harmonieuze aroma’s en een goed gebalanceerde duurzame smaak.
Voor eventuele allergieën /dieetwensen kunt u de bediening vragen om de allergenen kaart