Brasserie Groen

Kerstmenu 2017


Laat u tijdens de Kerstdagen verwennen door onze Chef en zijn keukenbrigade. Restaurant & Brasserie Groen  
is op beide Kerstdagen geopend en heeft speciaal voor u het Kerst keuzemenu samengesteld.  
U kunt kiezen uit een 3, 4 of 5 gangen menu, waarbij uzelf de inhoud van uw eigen Kerstdiner samenstelt door uit 
elk van de verschillende gangen een gerecht te kiezen.

Reserveren kan online of telefonisch via 050 – 3113962 


Voorgerechten:

Trio van ‘Gronings’ Rund 
Tartaar van Groningse weiderund met mosterdmayonaise; bitterbal van
‘Groningse’ droge worst met truffelmayonaise en carpaccio van gerookte ribeye
met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes

Rundercarpaccio 
Carpaccio van Black Angus ossenhaas met rucola, croutons, basilicumpesto, 
Grana Padano en zongedroogde tomaatjes

Garnalen & Zalm
Huis gerookte zalm met Hollandse garnalen, rolletje van wakame en komkommer,
baby romaine sla en kaantjes van aardappel

Winterse Geitenkaas Salade
Groene salade met rode bietjes, rode kool, gegrilde pastinaak, geitenkaas kroketjes
met een vinaigrette van walnoten 

Starters to Share
Proeverij van verschillende voorgerechten om samen te delen 
(vanaf 2 personen | meerprijs menu €2,50 p.p.)

 


 

Tussengerechten:

Kreeftensoep
Klassieke ‘Franse’ romige kreeftensoep met rivierkreeftjes en dille

Groninger Mosterdsoep
‘Groningse’ mosterdsoep met uitgebakken droge worst en lente-ui
(kan vegetarisch)

Winterse Groentesoep
Heldere winterse groentesoep met garnituur van wortel,
prei, knolselderij en peterselie

 



Hoofdgerechten:

Runder Sukade
Zacht gestoofde sukade van de Black Angus rund met kruidkoek,
puree van knolselderij geserveerd in eigen jus van cranberry’s

Ossenhaas
Ossenhaas van de Black Angus rund met frittata van prei en wilde spinazie
gereserveerd met kalfsjus

Duo van Eend
Gekonfijte eendenbout en langzaam gegaarde eendenborst met kruidenrisotto

Skrei
Op de huidgebakken winter kabeljauw met verse pasta,
vongole en saus van Noordzee krab 

Risotto 
Romige risotto van truffel en oesterzwam, groene asperges, kletskop van Parmezaan
en hazelnoot met een romige saus van bospaddenstoelen

 


  

Nagerechten:

Plateau du Fromage
Selectie van vijf verschillende kazen met vijgencompote en gebrande nootjes

Grand ‘Kerst’ Dessert 
Een proeverij van onze favoriete dessert gerechten

 


 

3-gangen menu (voor – hoofd – kaas/dessert)  €34,50   /   wijnarrangement €15

4-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas/dessert)  €39,50   /   wijnarrangement €20

5-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas – dessert)  €44,50   /   wijnarrangement €25