Brasserie Groen

Kerstmenu 2018


Laat u tijdens de Kerstdagen verwennen door onze Chef en zijn keukenbrigade. Restaurant & Brasserie Groen  
is op beide Kerstdagen geopend en heeft speciaal voor u het Kerst keuzemenu samengesteld.  
U kunt kiezen uit een 3, 4 of 5 gangen menu, waarbij uzelf de inhoud van uw eigen Kerstdiner samenstelt door uit 
elk van de verschillende gangen een gerecht te kiezen.

Reserveren kan online of telefonisch via 050 – 3113962 


Voorgerechten:

Trio van ‘Gronings’ Rund 
Tartaar van Groningse weiderund met mosterdmayonaise; bitterbal van
‘Groningse’ droge worst met truffelmayonaise en carpaccio van gerookte ribeye
met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes

Rundercarpaccio 
Carpaccio van Black Angus ossenhaas met pijnboompitten, Parmezaanse kaas,
rucola en truffel mayonaise

Yellowfin Tonijn
Tartaar van yellowfin tonijn, wakame, zoetzuur van komkommer, venkel
en mayonaise van zeekraal

Coquille
Gebakken coquille met zeekraal, crème van pastinaak en saus van waterkers

Caesar Salad
Little gem sla met Parmezaanse kaas, Granny smith apel, croutons,
kwarteleieren en mosterd dressing

Proeverij van Voorgerechten
Proeverij van 5 verschillende voorgerechten  (meerprijs menu €2,50)

 


 

Tussengerechten:

Kreeftensoep
Klassieke ‘Franse’ bouillabaisse met mosselen, gamba’s, gerookte heilbot en zalm

Groninger Mosterdsoep
‘Groningse’ mosterdsoep met uitgebakken droge worst en lente-ui
(kan vegetarisch)

Romige Bospaddenstoelensoep
Bospaddenstoelen roomsoep met platte peterselie, shi-take,
oesterzwam en kastanje champignons

 



Hoofdgerechten:

Tournedos
Tournedos van de Black Angus rund met aardappelmousseline, schorseneren en kalfsjus

Eendenborst
Wilde eendenborst met mini rode biet, hazelnoot en paddenstoelen risotto

Zalmfilet
Op de huidgebakken zalmfilet met een korst van mosterd, pistache,
Parmezaanse kaas en bearnaisesaus

Zeebaarsfilet
Op de huidgebakken zeebaarsfilet met groene asperges,
gegrilde limoen en kreeftensaus

Gnocchi
Gnocchi met romige kruidensaus, wilde spinazie, edamame bonen en burrata

 


  

Nagerechten:

Plateau du Fromage
Selectie van vijf verschillende kazen met vijgencompote en gebrande nootjes

Grand ‘Kerst’ Dessert 
Een proeverij van onze favoriete dessert gerechten

 


 

3-gangen menu (voor – hoofd – kaas/dessert)  €37,50   /   wijnarrangement €15

4-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas/dessert)  €42,50   /   wijnarrangement €20

5-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas – dessert)  €48,50   /   wijnarrangement €25