Brasserie Groen

Kerstmenu 2019


Laat u tijdens de Kerstdagen verwennen door onze Chef en zijn keukenbrigade. Restaurant & Brasserie Groen  
is op beide Kerstdagen geopend en heeft speciaal voor u het Kerst keuzemenu samengesteld.  
U kunt kiezen uit een 3, 4 of 5 gangen menu, waarbij uzelf de inhoud van uw eigen Kerstdiner samenstelt door uit 
elk van de verschillende gangen een gerecht te kiezen.

Reserveren kan online of telefonisch via 050 – 3113962 


Voorgerecht:

Proeverij van 5 Voorgerechten


Bitterbal van ‘Groningse’ droge worst met truffelmayonaise
&
Carpaccio van gerookte ribeye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes
&
Mousse van gerookte forel, dille en brioche broodje 
&
Little gem met Hollandse garnalen, wakamé, avocado en een mayonaise van limoen 
&
Pastei gevuld met hummus, tahoe en doperwten 

 


 

Tussengerechten:

Kreeftensoep
Klassieke ‘Franse’ bouillabaisse met diverse soorten vis en zeevruchten

Kwartel
Langzaam gegaarde kwartel met hete bliksem en gevogelte jus

Rode Biet & Geitenkaas
Tartaar van rode bieten met kaaskrokantje, crème van geitenkaas,
verschillende bereidingen van bietjes en siroop van Pedro Ximenez

 



Hoofdgerechten:

Runderhaas Steak
Biefstuk van diamanthaas met pastinaak crème, wintergroenten en kalfjus

Kabeljauwfilet
Op de huidgebakken kabeljauwfilet met doperwten risotto en langoustine saus

Lintpasta
Romige lintpasta met cantharellen, verse truffel, eidooier en Parmezaanse kaas

 


  

Nagerechten:

Plateau du Fromage
Selectie van vijf verschillende kazen met vijgencompote en gebrande nootjes

Grand ‘Kerst’ Dessert 
Een proeverij van onze favoriete dessert gerechten

 


 

3-gangen menu (voor – hoofd – kaas/dessert)  €38,50   /   wijnarrangement €15

4-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas/dessert)  €43,50   /   wijnarrangement €20

5-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas – dessert)  €49,50   /   wijnarrangement €25