Brasserie Groen

Kerstmenu 2021


Laat u tijdens de Kerstdagen verwennen door onze Chef en zijn keukenbrigade. Restaurant & Brasserie Groen  
is op Kerstavond en beide Kerstdagen geopend en heeft speciaal voor u het Kerst keuzemenu samengesteld.  
U kunt kiezen voor een 3, 4 of 5 gangen menu, waarbij uzelf de inhoud van uw eigen Kerstdiner samenstelt door uit
elk van de verschillende gangen een gerecht te kiezen.

Reserveren kan online of telefonisch via 050 – 3113962 


Voorgerechten:

Pasteitje met Jackfruit
Pasteitje gevuld met jackfruitragout, truffel, noten crumble en platte peterselie

Rundercarpaccio
Carpaccio van Black Angus ossenhaas met pijnboompitten, Parmezaanse kaas,
rucola en truffel mayonaise

Trio van ‘Gronings rund’
Tartaar van ossenhaas met een crème van eidooier, kwartel ei, augurk, mosterd, cress;
bitterbal van ‘Groningse’ droge worst met truffelmayonaise; carpaccio van
gerookte ribeye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes

Graved Lax
Licht huisgerookte gemarineerde zalm met groene olie, zeesla, ingelegde venkel,
tempura van zeewier en ponzu mayonaise


Tussengerechten:

Coquille
Gebakken coquille met zeekraal, uitbakken Gianciale en saus van waterkers

Heilbotfilet
Met citroen risotto, spinazie en saffraan saus

Mosterdsoep
Romige  ‘Groninger’ mosterdsoep met uitgebakken pancetta en bosui
(vegetarisch ook mogelijk)


Hoofdgerechten:

Tournedos
Gebakken ossenhaas met cantharellen, truffel aardappel,
pompoen, asperges en jus de veau

Hollandse Eendenborstfilet
Op de huid gebakken eendenborstfilet met een crème van bospeen en sinaasappel jus

Zeebaarsfilet
Gebakken zeebaars met een crème van vanille en bloemkool, rivierkreeftjes en kreeftensaus

Truffel Risotto & Porobello
Romige risotto van paddenstoelen, knoflook, ui en truffel gegratineerd met Parmezaanse kaas


Nagerechten:

Plateau du Fromage
Selectie van vijf verschillende kazen met vijgencompote en gebrande nootjes

Grand ‘Kerst’ Dessert
Een proeverij van vijf verschillende huisgemaakte dessertgerechten



Alle menu’s zijn inclusief amuse & ‘Gronings’ brood met geklopte boter


3-gangen menu (voor – hoofd – dessert) €42,50


4-gangen menu (voor – tussen – hoofd – dessert) €47,50


5-gangen menu (voor – soep – tussen – hoofd – dessert) €52,50