Restaurant & Brasserie Groen
Dinerkaart
Tijdens diner kunt u zelf uw eigen 3 gangen menu samenstellen van de kaart.
Menu
3 Gangenkeuzemenu €39,50
Stel zelf een 3 gangen menu samen voor een vaste prijs met uw favoriete gerechten
A la carte
U heeft keuze uit onze volledige kaart
Appetizers
Rustieke broodjes € 8,50
Geserveerd met opgeklopte beurre noisette en zwart lavazout.
Hojiblanca olijven € 6,50
Gemarineerd in verse rode peper, koriander en knoflook.
Voorgerechten
Soep van de dag € 8.50
Vraag de bediening naar de soep van de dag.
Flatbread met falafel (V) € 10.50
met rode ui, cherry tomaten ,groene kruiden en siracha-mayonaise
Ravioli (V) € 10.50
met ricotta, paddestoelen, kastanje en truffelroom
Tijger gamba’s € 12.50
met gedroogde chilipepers, peterselie boter, groene kruiden en little gem.
Maguro Tataki € 11.50
Gegrilde tonijn met zoetzure komkommer, sesam-mix, nori kroepoek, cress en van Tomasu sweet spicy sojasaus.
Krokante ‘Livar’ buikspek € 11.50
gelakt met 5 spice kruiden/hoisin, sumac en pastinaakcreme.
Trio van ‘Gronings’ Rund €12.50
Tartaar van Gronings weiderund met peterselie crème; bitterbal van Groningse’ droge worst met truffelmayonaise; carpaccio van gerookte rib-eye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes.
Black Angus Carpaccio € 11.50
Dungesneden Black Angus Beef met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas.
Proeverij van voorgerechten€ 14
Proeverij van verschillende voorgerechten (meerprijs menu €3,50 p.p.)
Hoofdgerechten
Bospaddenstoelen risotto (V) € 22.50
Met Parmezaan schotsen, cepes, bimi en gepofte tomaat.
Vegan Rendang ( V) € 22.50
Met naanbrood, geroosterde kokos en zoetzure rode kool
Zalmfilet € 25.50
Op de huid gebakken zalmfilet met kruidenrisotto, salty fingers en beurre blanc.
Sucade Steak van Black Angus Rund € 27.50
Zacht gestoofde sucade van Black Angus rund met kruidkoek, bockbier en aardappel puree geserveerd in eigen jus met cranberry’s
Wildzwijn € 26.50
met beukenzwammetjes en crème van bataat
Hertenbiefstuk € 27.50
met stoofpeertjes, zoete uiencompote en wildjus
Runderhaas € 27.50
met aardappel gratin van zongedroogde tomaatjes en rode wijn jus
(meerprijs menu € 3.50)
“Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet, truffelmayonaise en warme seizoen groenten”
Nagerechten
Crème brûlée € 9.50
met vanille uit Madagaskar, sinaasappel en kaneel met een sorbetijs van bramen
Hazelnoot Pannacota € 9.50
met een macaron van sinaasappel/chocolade geserveerd met koffie-ijs
Rabarber gestoofd met aardbei € 9.50
met appel crumble en vanille bourbon ijs
‘New York’ Cheesecake € 10.50
met dulce de leche en pumpkin pie ijs
IJspalet €8,50
3 bollen room en sorbetijs met huisgemaakte granola
Trio van chocolade € 10.50
Brownie van pure chocolade en gezouten noten, luchtige chocolade mousse van ‘Tia Maria’ en een sorbet van pure chocolade.
Kaasplank € 11.50
Selectie van onze 3 favoriete kazen geserveerd met vijgenjam, noten en brood.
Grand Dessert € 12,50
Een proeverij van 5 verschillende dessertgerechten (meerprijs menu €3,50)
Dessertwijn
Muscat – Chateau de Calce – Rivesaltes, Frankrijk
Deze wijn geurt naar verse muskaatdruiven, heeft bovendien een complex en intens aroma en een krachtige aanhoudende zoete smaak.
Pedro Ximenez 1927 – Alvear – Montilla- Moriles, Spanje
Natuurlijk zoete wijn met een donkere mahoniekleur. Het aroma bevat nuances van pruimen en chocola. Vol zoet en zeer intens, geconcentreerd fruit en een zeer aanhoudende afdronk.
Port
Ruby Porto – Coroa de Rei
Coroa Ruby is een Portugese fruitige volle wijn. De wijn is half zoet met gemiddelde tannine en een lange afdronk.
Tawny Porto – Kopke fine
De Kopke Fine Tawny Port is een rijpe mild zoete port. Hij heeft een levendige bruinoranje kleur die typisch is voor tawny port’s
10 Years Old Tawny – Porto Seguro
Deze Port heeft een echte roodbruine Tawny kleur met elegante en harmonieuze aroma’s en een goed gebalanceerde duurzame smaak.
Voor eventuele allergieën /dieetwensen kunt u de bediening vragen om de allergenen kaart