
Restaurant & Brasserie Groen
Dinerkaart
Tijdens diner kunt u zelf uw eigen 3 gangen menu samenstellen van de kaart.

Menu
3 Gangenkeuzemenu €37,50
Stel zelf een 3 gangen menu samen voor een vaste prijs met uw favoriete gerechten
A la carte
U heeft keuze uit onze volledige kaart
Appetizers
Rustieke broodjes € 8,50
Geserveerd met opgeklopte beurre noisette en zwart lavazout.
Hojiblanca olijven € 6,50
Gemarineerd in verse rode peper, koriander en knoflook.
Voorgerechten
Soep van de dag € 8.50
Vraag de bediening naar de soep van de dag.
Bao Bun (V)
€ 9.50met shiitake, zoet zure groenten, gebranden sesam, koriander en hoisin
Geitenkaas & Biet (V)
€ 9.50met een schuim van Machedoux ‘Groningse geitenkaas’ uit zevenhuizen met verschillende soorten bereidingen van biet en gemarineerde radijs
Maguro Tataki
€ 11.50Gegrilde tonijn met zoetzure komkommer, sesam-mix, nori kroepoek, cress en huisgemaakte ponzu-saus
Coquille
€ 12.50 met bospeen crème, ‘Solt’ garnalen, zoet zuur van venkel, haring caviaar en beure blanc
Pastrami
€ 11.50huisgemaakte pastrami op een getoast brioche broodje, koolsalade en piccalilly mayonaise
Trio van ‘Gronings’ Rund €11.50
Tartaar van Gronings weiderund met peterselie crème; bitterbal van ‘Groningse’ droge worst met truffelmayonaise; carpaccio van gerookte rib-eye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes.
Black Angus Carpaccio € 11.50
Dungesneden Black Angus Beef met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas.
Proeverij van voorgerechten € 13
Proeverij van verschillende voorgerechten (meerprijs menu €3,50 p.p.)
Hoofdgerechten
Linguine
€ 20.50Romige verse lintpasta met courgette, pesto, tomaatjes en burrata
Caesar salad
€ 20.50Suikersla, biologisch eitje, Parmezaanse kaas, croutons, cherry tomaten en caesardressing
Catch of the day € 24.50
Dagelijks serveren wij een verse ‘vangst van de dag’ waarvan de bereiding en ingrediënten per vissoort verschilt.
Hollandse Boerderijeend € 24.50
Tamme eendenborstfilet met een risotto van paddenstoelen en morille jus
Oerhammetje
€ 24.50beenham gestoofd in eigen jus met frisse kruiden couscous en macadamdia
Lamsfilet
€ 26.50met een groene kruidenkorst, asperges en een jus van steranijs
Diamanthaas van ‘Groninger Weiderund’
€ 27.50seizoensgroenten, gâteau pomme en kalfsjus
“Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet, truffelmayonaise en warme seizoen groenten”
Nagerechten
Eton Mess
€ 8.50met rood fruit, meringue en monchou kers ijs.
Ijspalet
€ 8.503 bollen room en sorbetijs met crumble van amandelen en lemoncurd
Cheesecake Limoen
€ 8.50met bodem van Oreo koekjes en sorbetijs van aardbei
Panna Cotta Mango
€ 9.50met een macaron van mango en sorbetijs van kokos en passievrucht
Trio van chocolade
Brownie van pure chocolade en gezouten noten, luchtige chocolade mousse van ‘Tia Maria’ en een sorbet van pure chocolade. € 9.50
Kaasplank € 10
Selectie van onze 3 favoriete kazen geserveerd met vijgenjam, noten en brood.
Grand Dessert € 11,50
Een proeverij van 5 verschillende dessertgerechten (meerprijs menu €2,50)
Dessertwijn
Muscat – Chateau de Calce – Rivesaltes, Frankrijk
Deze wijn geurt naar verse muskaatdruiven, heeft bovendien een complex en intens aroma en een krachtige aanhoudende zoete smaak.
Pedro Ximenez 1927 – Alvear – Montilla- Moriles, Spanje
Natuurlijk zoete wijn met een donkere mahoniekleur. Het aroma bevat nuances van pruimen en chocola. Vol zoet en zeer intens, geconcentreerd fruit en een zeer aanhoudende afdronk.
Port
Ruby Porto – Coroa de Rei
Coroa Ruby is een Portugese fruitige volle wijn. De wijn is half zoet met gemiddelde tannine en een lange afdronk.
Tawny Porto – Kopke fine
De Kopke Fine Tawny Port is een rijpe mild zoete port. Hij heeft een levendige bruinoranje kleur die typisch is voor tawny port’s
10 Years Old Tawny – Porto Seguro
Deze Port heeft een echte roodbruine Tawny kleur met elegante en harmonieuze aroma’s en een goed gebalanceerde duurzame smaak.
Voor eventuele allergieën /dieetwensen kunt u de bediening vragen om de allergenen kaart