Restaurant & Brasserie Groen

Kerstmenu 2023

Laat u tijdens de Kerstdagen verwennen door onze Chef en zijn keukenbrigade. Wij zijn beide Kerstdagen geopend en hebben speciaal voor u het Kerst keuzemenu samengesteld. U kunt kiezen uit een 3, 4 of 5-gangenmenu, waarbij uzelf de inhoud van uw eigen Kerstmenu samenstelt door uit elk van de verschillende gangen een gerecht te kiezen.

Tijdig reserveren is aanbevolen! Dit kan online
of telefonisch via 050 – 3113962 

Voorgerechten:

Graved lax – Met Hollandse garnalen, wakame, zoetzuur van komkommer, venkel en een mayonaise van zeekraal

Gebraden tonijn – met een crème van sesam, zoetzure rettich, sambai gel en krokant rijstpapier

Trio van ‘Gronings’ rund – Tartaar van Gronings weiderund met peterselie crème; bitterbal van Groningse’ droge worst met truffelmayonaise; carpaccio van gerookte rib-eye met brander mayonaise en Amsterdamse uitjes.

Black angus Carpaccio – Dungesneden Black Angus Beef met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas

Ravioli (V) – Gevuld met ricotta, oesterzwammen, kastanje champignons, beurre noisette

 

Tussengerechten:

Coquile – Gebakken coquille met een crème van pastinaak en een saus van waterkers

Paddenstoelen soep velouté – met platte peterselie, shiitake, oesterzwam en kastanje champignons

 

Hoofdgerechten:

Runder Sukade – Zacht gestoofde sukade van de Black Angus rund puree van knolselderij en een jus van Calvados en kruidkoek

Wilde eendborstfilet – Met mini rode biet, hazelnoot en paddenstoelen risotto

Tournedos (Ossenhaas) – Met fritatta van zongedroogde tomaatjes, schorseneren en kalfsjus

Skrei – Op de huid gebakken winter kabeljauwrug met groene asperges, gegrilde limoen en kreeftensaus

Gnocchi (V) – Met romige kruidensaus, pesto, wilde spinazie, edamame bonen en burrata

 

Nagerechten:

Plateau du Fromage – Selectie van vijf verschillende kazen met vijgencompote en gebrande nootjes

Grand ‘Kerst’ Dessert – Een proeverij van vijf verschillende huisgemaakte dessertgerechten

3-gangen menu (voor – hoofd – kaas of dessert) €47,50

4-gangen menu (voor – tussen – hoofd – kaas of dessert) €55-

5-gangen menu (voor – soep – tussen – hoofd – kaas of dessert) €60,-